
Intussen dat ik op zoek ben naar werk, zoek ik alternatieven hoe aan geld te komen. Poffertjes leek me een leuke uitdaging en om heel eerlijk te zijn , het is een uitdaging! Sinds ik de poffertjes pan uit Nederland gekocht had was ik mij niet bewust hoe moeilijk het zou zijn om echte poffertjes te maken. Maar al lerend kom je er achter! Hier mijn verhaal: Ik heb het recept genomen van een internet keuken en dat deed het goed. Ingrediënten: 60 g boter op kamertemperatuur, boter om in te vetten, 125 g zeer fijne tafelsuiker, 2 grote eieren, 185 g zelfrijzend bakmeel, zout, 1.9 dl melk, poedersuiker.

Het was even aankloten met die poffertjes pan want je moet die dingen goed heet maken en goed invetten. Het verschil in braadboter en smeerboter is groot hier en al gauw bemerkte ik dat de poffertjes plaat begon zwart te worden door de braadboter die ik hier gekocht had. Dus alternatief was het met becel te doen die is wat wateriger en dus sneller heet, en dat merk je ook aan de poffertjes die kleuren gelijk anders. Maar goed na een beetje oefenen waren de eerste poffertjes klaar en werden ze met poedersuiker bestrooid. En daarna zag je ze hier smullen. Ik moet zeggen ze waren lekker, maar we zijn er nog niet helemaal uit of we meer of minder bloem moeten nemen de volgende keer. Daarnaast kent men hier geen zelfrijzend bakmeel, dus we doen de gist apart erin en misschien is de hoeveelheid ook te verbeteren. In ieder geval als jullie recepten hebben om ze lekkerder te maken zijn die van harte welkom natuurlijk.

Keep u posted,
No comments:
Post a Comment