Nu we het toch over BBQ-en en andere lekkere dingen hebben kunnen we ook gelijk de verschillen aangeven wat je zoal in een land als thé Americas (noord en zuid) te wachten staat als je voor langere tijd van huis weg bent, of zoals ik zelfs geëmigreerd. De volgende beelden kunnen schokkend zijn voor dieet fanaten dus gelieve deze post over te slaan...
Frietje met bittergarnituur, typisch Nederlands?

Te erg voor woorden maar er is hier geen enkel alternatief voor de zogenaamde "vette hap" dan de Chili Cheese Fries, niet echt Mexicaans maar wel Texaans van origine, alleen dat het in Mexico met extra jalapeño pepers wordt geserveerd. Het gerecht bestaat uit frieten met Chili con Carne eroverheen geserveerd, dan wat geraspte Cheddar Cheese eroverheen, even laten smelten in de magnetron (1 á 2 minuten,) smullen maar...de jalapeños worden apart erbij geserveerd.
Chili Cheese Fries:

De meest verkochte hap in Nederland denk ik blijft nog steeds de "Chinees". Iets wat in de ons zo vertrouwde omgeving verkocht werd bij de "afhaal chinees" en altijd heerlijk was. Deze missen we wel het meest, want in de vorm zoals wij die kennen wordt die hier niet verkocht. Helaas!

Een alternatief voor de Chinees hier, zijn de Chinese Noodles zaakjes of te wel de instant noodles die hier aan populariteit winnen. Zie hier een typische "noodle dish":

Een andere oh zo lekkere hap die ik in Nederland vaak haalde was het Griekse pita gyros broodje, heerlijk die combinatie van brood, geroosterd vlees en veel tzatziki. Het meeste wat we hier wel missen is de echte feta, niet dat het er niet is maar het is zo verdomd duur hier. Natuurlijk om hun eigen kazen te beschermen die bij lange na niet de volle smaak en pittigheid hebben als onze kazen of de echte griekse feta. Er zijn alternatieven maar deze halen bij lange na niet de smaak van de echte kaas, zoals wij die kennen.
Pita-Gyros:

Het alternatief voor de pita-gyros is de gordita een heerlijk dikke mais tortilla gevuld met geroosterd vlees of te wel "Carne el Pastor". Qua vulling kan de gordita nog wel eens variëren en men moet van te voren dan ook even vragen welke gordita vulling men verkoopt, soms kan men meerdere variaties kiezen. De basis bereiding van gorditas is op een comal, maar er zijn ook hierin variaties mogelijk, namelijk dat de gordita in een hete pan met olie wordt toebereid.
Gorditas:

De "gorditas" (in het Spaans ook wel "de dikke" genoemd) moet men niet verwarren met deze dames die ook gorditas genoemd worden:

Frietje met bittergarnituur, typisch Nederlands?

Te erg voor woorden maar er is hier geen enkel alternatief voor de zogenaamde "vette hap" dan de Chili Cheese Fries, niet echt Mexicaans maar wel Texaans van origine, alleen dat het in Mexico met extra jalapeño pepers wordt geserveerd. Het gerecht bestaat uit frieten met Chili con Carne eroverheen geserveerd, dan wat geraspte Cheddar Cheese eroverheen, even laten smelten in de magnetron (1 á 2 minuten,) smullen maar...de jalapeños worden apart erbij geserveerd.
Chili Cheese Fries:

De meest verkochte hap in Nederland denk ik blijft nog steeds de "Chinees". Iets wat in de ons zo vertrouwde omgeving verkocht werd bij de "afhaal chinees" en altijd heerlijk was. Deze missen we wel het meest, want in de vorm zoals wij die kennen wordt die hier niet verkocht. Helaas!

Een alternatief voor de Chinees hier, zijn de Chinese Noodles zaakjes of te wel de instant noodles die hier aan populariteit winnen. Zie hier een typische "noodle dish":

Een andere oh zo lekkere hap die ik in Nederland vaak haalde was het Griekse pita gyros broodje, heerlijk die combinatie van brood, geroosterd vlees en veel tzatziki. Het meeste wat we hier wel missen is de echte feta, niet dat het er niet is maar het is zo verdomd duur hier. Natuurlijk om hun eigen kazen te beschermen die bij lange na niet de volle smaak en pittigheid hebben als onze kazen of de echte griekse feta. Er zijn alternatieven maar deze halen bij lange na niet de smaak van de echte kaas, zoals wij die kennen.
Pita-Gyros:

Het alternatief voor de pita-gyros is de gordita een heerlijk dikke mais tortilla gevuld met geroosterd vlees of te wel "Carne el Pastor". Qua vulling kan de gordita nog wel eens variëren en men moet van te voren dan ook even vragen welke gordita vulling men verkoopt, soms kan men meerdere variaties kiezen. De basis bereiding van gorditas is op een comal, maar er zijn ook hierin variaties mogelijk, namelijk dat de gordita in een hete pan met olie wordt toebereid.
Gorditas:

De "gorditas" (in het Spaans ook wel "de dikke" genoemd) moet men niet verwarren met deze dames die ook gorditas genoemd worden:


enne smakelijk eten alvast....
1 comment:
es kann einem ja richtig schlecht werden, wenn man da leckere Essen auf den Fotos sieht. Und wenn man die mexikanischen Schönheiten auf dem Foto sieht, kann man ja nur hoffen, dass es nicht ganz so schlimm endet. Denkt also schön an die Kalorien! Bis dann!Grüße: C,.A.,K.
Post a Comment